Information Systems je osnovan 1992. godine.

Osnovna djelatnost tvrtke je projektiranje i izrada specijaliziranih programskih rješenja i sustava za ljekarne, ljekarničke ustanove i benzinske postaje.

Kao i većina tvrtki osnovanih početkom 90.-ih godina prošlog stoljeća razvoj programskih rješenja bazirao se na DOS tehnološkoj osnovi i alatima koji su u to vrijeme bili aktualni: dBase, Clipper, programski jezik C i sl.

Posebna pažnja u razvoju programskih rješenja posvećuje se njihovoj cjelovitosti i stabilnosti. Kroz godine rada i razvoja Information Systems se svrstava među tvrtke s najvećim brojem instalacija u spomenutim područjima. 

Početkom novog stoljeća mijenjamo tehnološku osnovu i razvojne alate i sva programska rješenja prilagođavamo novim tehnološkim mogućnostima.

Imajući u vidu da je pouzdanost vrlo važan element svakog sustava opredjeljujemo se za ORACLE® bazu podataka, Windows® operativni sustav i Microsoft Visual C++ razvojno okruženje.

Da bi povećali razinu tehničke podrške korisnicima programskih rješenja omogućen je 24-satni pristup:

  • informacijama o izmjenama i dopunama programa,
  • novim verzijama programa i
  • odgovorima na postavljana pitanja.

Potvrdu kvalitete programskih rješenja i usluga mjerimo udjelom u tržištu. Programsko rješenja za poslovanje ljekarni ESKULAP 2000, zastupljeno je u gotovo 60% ljekarni u Hrvatskoj. Dodatnu sigurnost našim korisnicima daje i 27 godišnji kontinuitet rada tvrtke.

Nadamo se da će kvaliteta usluga i povjerenje korisnika koje smo stekli dugogodišnjim radom biti poticaj i drugim korisnicima kod izbora programskog rješenja ili sustava za poslovanje ljekarni, ljekarničkih ustanova ili benzinskih postaja.